invitation only

Dit is een crisisgame, waarbij een cyberaanval op een gemeentelijke organisatie wordt gesimuleerd. We dagen je uit om aan den lijve te ondervinden wat er gebeurt tijdens een hack, wat voor risico’s jouw positie binnen de gemeente Den Haag met zich meebrengt en hoe je gezamenlijk veerkrachtig omgaat met deze cyberaanval.

 

Waarom organiseren we dit?
Steeds vaker worden ict-toepassingen ingezet om de stad leefbaarder of jouw werk gemakkelijker te maken. Veel organisaties, zowel publiek als privaat, staan digitaal met elkaar in verbinding, wat informatie-uitwisseling en samenwerking bevordert. Maar wat gebeurt er als één van de schakels in dit digitale netwerk slachtoffer wordt van een cyberaanval? Klik hier.

 

Vanuit het programma Resilient The Hague organiseren we deze crisisgame omdat ook jouw dagelijkse werkzaamheden het doel van een cyberaanval kunnen vormen.

 

14.30 – Inloop
15.00 – Welkom door Anne-Marie Hitipeuw, Chief Resilience Officer,
            Gemeente Den Haag  
15.05 – Toelichting Cyber Security Week en HSD, Daan Rijnders,      
            accounthouder HSD, Gemeente Den Haag
15:15 – Crisisgame onder leiding van Rob van der Veer van Software Improvement Group, volgens aanpak van de Informatie Beveiligings Dienst
16.45 – Pauze
17.00 – Lessons learned en discussie
17.30 – Einde middagprogramma

 

Over Resilient The Hague
Den Haag speelt als stad in transitie in op grote maatschappelijke veranderingen in de stad. Daarom is Den Haag toegetreden tot het 100 Resilient Cities netwerk. Resilience betekent het veerkrachtig om kunnen gaan met onverwachte gebeurtenissen van grote impact (shocks) en problematiek die zich over langere tijd en met groeiende impact manifesteert (stresses). Het speelt in op de capaciteit van individuen, gemeenschappen, instellingen, bedrijven en systemen in een stad om te overleven, aan te passen en te groeien, ondanks dat zij onder invloed staan van chronische stress en acute shocks waaraan ze worden blootgesteld.

Back to Programme
Organised by
City of The Hague
Location

HSD Campus

Wilhelmina van Pruisenweg 104

2595 AN The Hague