open

Het menselijk brein als slagveld

Nederland kwam goed weg bij de aanval met gijzelsoftware WannaCry, maar die liet wel duidelijk zien dat er nog grote gaten zitten in onze digitale dijken. Cybercriminelen ontwikkelen zich sneller dan overheid en bedrijfsleven en richten zich steeds nadrukkelijker op de mens als zwakste schakel. Wat betekent dit in de praktijk?

 

Van ransomware tot social engineering: welke vormen van cybercrime staan ons te wachten? En hoe wapen je jouw organisatie hier tegen? Meld je aan voor NRC Live Cyberinsecurity en laat je volledig informeren!

Naar een volwassen digitale beveiliging

Het is tijd om van symptoombestrijding de stap te maken naar een volwassen digitale beveiliging en resilience. Hoe richt je cybersecurity in voor jouw organisatie? Op 28 september delen experts inzichten en praktische handvatten, o.a.:

  • Cybercriminelen die mensen hacken: wat kunnen we er tegen doen?
  • Wat zijn effectieve methodes om ransomware te bestrijden?
  • Open ontboezemingen: wat doet een hack met jouw bedrijf?
  • Hoe creëer je een ‘fusion cell’, waar alles op het gebied van cybersecurity samenkomt?
  • In de situation room: ervaar een cybercrisis van dichtbij

De gevaren van Internet of Things

Camera’s en waterkokers die het internet platleggen? Slimme apparaten, met hun vaak ondermaatse beveiliging, brengen een groot risico met zich mee. Zo is het botnet Hajime dat honderdduizenden huishoudelijke apparaten kaapt nog een raadsel voor experts. Eén ding is wel duidelijk: de gevolgen zijn ontwrichtend. Hoe moeten we hiermee om gaan?

Respons op een hack

Jezelf compleet beschermen tegen hacks kan misschien niet, maar je optimaal voorbereiden wel. Wat betekent dat voor het gedrag van medewerkers en leidinggevenden? Hoe handel je als je eenmaal gehackt bent? Onder andere KPN deelt haar ervaringen met een high profile hack. Zelf beleven hoe het is? Doe dan mee met de cyber crisis workshop, verzorgd door Fox-IT!

De praktijk centraal

In het middagprogramma kun je kiezen uit veel praktische, interactieve sessies. Leer meer over de juridische gevolgen van regulering als PSD2 of GDPR, ontdek hoe je je het beste wapent tegen ransomware of praat mee over open innovatie binnen cybersecurity.

Innovaties in cybersecurity

We sluiten de dag af met een selectie van de meest innovatieve nieuwe cybersecurity-initiatieven. De winnaar van de Global Cyberlympics presenteert zichzelf gevolgd door een startup pitchwedstrijd door Nederlandse koplopers. 

Back to Programme NRC Live event: Cyber Security, het menselijk brein als slagveld
Organised by
NRC Live
Location

New Babylon

Anna van Buerenplein 41a

2595 DA The Hague

Costs
PRESALE t/m 10 juni: koop voor slechts €200,- een ticket (normaal €399,-) .